Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ιερείς



Αγγελοι της κρίσης...

Ιερείς-Αγγελοι της κρίσης...
Παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για σταδιακή έξοδο από την κρίση, αυτό δεν φαίνεται στην πράξη, αφού, ακόμα και στην περιφέρεια, εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.
Μέχρι και σε αγροτικές περιοχές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και περιοχές του δήμου Μεσολογγίου, πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και πολλές φορές φθάνουν σε σημείο απελπισίας.
 Κάποιοι απευθύνονται στις κοινωνικές δομές του δήμου, όμως, οι περισσότεροι διστάζουν, αφού δεν τους το επιτρέπει η αξιοπρέπειά τους.
Έτσι προτιμούν να απευθύνονται στην τοπική εκκλησία και στους ιερείς ζητώντας βοήθεια. Οι ιερείς στις περισσότερες περιπτώσεις ανταποκρίνονται αθόρυβα, κρατώντας την ανωνυμία των ανθρώπων που έχουν το πρόβλημα, καθώς στις μικρές κοινωνίες τα προβλήματα των συνανθρώπων αποτελούν θέμα συζήτησης.
Ιερέας από μικρή ενορία της περιοχής Μεσολογγίου, βρίσκεται κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, ακόμα και κάνοντας συμφωνία με σούπερ - μάρκετ της περιοχής, δίνοντας τα στοιχεία των οικογενειών που δεν έχουν ούτε τα προς το ζην, ώστε να πηγαίνουν να κάνουν τις προμήθειές τους και στη συνέχεια ο ιερέας πληρώνει το κατάστημα από τα χρήματα της εκκλησίας που συγκεντρώνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς...
ΠΗΓΗ: http://www.agioritikovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου