Η Cihangir είναι μία από τις συνοικίες της περιοχής Beyoğlu στην Κωνσταντινούπολη και χαρακτηριστικό της είναι τα πολλά στενά δρομάκια και οι πολλές καφετέριες που έχει.Βρίσκεται ανάμεσα στην πλατεία Ταξίμ και το Καμπάτας . Το όνομα σημαίνει «κατακτητής» στα τουρκικά, το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από την περσική λέξη ένωση jahan + gir (جهانگیر), που σημαίνει «κατακτητής του κόσμου”.

Εδώ συναντάς ακόμα στα δρομάκια μερικούς Ρωμιούς, όμως δυστυχώς ο αριθμός τους δεν μπορεί να συγκριθεί καθόλου με αυτόν των προηγούμενων δεκαετιών.
Στην περιοχή, όπως αναφέρει ο Guardian, ζουν πολλοί καλλιτέχνες, συγγραφείς και ηθοποιοί, προσδίδοντάς της ένα ιδιαίτερο «πολιτιστικό αέρα»

Εδώ κανείς δεν πέφτει νωρίς για ύπνο, ενώ το πρωινό σερβίρεται μέχρι νωρίς το μεσημέρι στα περισσότερα καταστήματα.
Στο Anne’s Cafe (anne σημαίνει «μητέρα» στα τουρκικά) μπορείτε να πάρετε μια γεύση από ένα τυπικό, σπιτικό, τουρκικό πρωινό που περιλαμβάνει: simit (τραγανά ρολά με σουσάμι σαν μπέιγκελ) και menemen (ομελέτα με ντομάτα και πιπεριές).
Στο Savoy μπορείτε να διαλέξετε όποιο γλυκό τραβάει η όρεξή σας και να το φάτε εκεί, ή να το πάρετε μαζί σας με ένα τσάι και να το απολαύσετε κάτω από την τεράστια ακακία στο τζαμί Firuz Aga.
Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε τον καφέ σας από το MoMo και να περάσετε απέναντι στους κήπους του τζαμιού Cihangir, όπου μπορείτε να απολαύσετε μία από την καλύτερη (και δωρεάν) θέα του Βοσπόρου.
Το αρχικό τζαμί είχε χτιστεί το 1559 στο όνομα του πρίγκιπα Cihangir, γιου του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 22 ετών, από τον οποίο πήρε και το όνομά της η περιοχή.Το σημερινό τζαμί χρονολογείται από το 1889.
Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τη συνοικία και τα μικρά στενά της περιοχής με τα κτίρια του 19ου αιώνα είναι με τα πόδια.Για μεσημεριανό μπορείτε να «μπλεχτείτε» μαζί με τους ντόπιους στο Özkonak, το οποίο σερβίρει σπιτικό φαγητό.  Δοκιμάστε τα mantı (γεμιστά ζυμαρικά με κρέας και ζεστή σως γιαουρτιού) και πουτίγκα γάλακτος πασπαλισμένη με κανέλα.
Χαλαρώστε τους κουρασμένους σας μύες στο 527 ετών χαμάμ Tarihi Galatasaray Hamamı.
Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη δε μπορεί παρά να συνοδεύεται και από μια γευστική εμπειρία… παραδοσιακού μπακλαβά. Πιείτε τον καφέ σας και απολαύστε το σιροπιαστό σας στο κατάστημα Faruk Güllüoglu.
Για δείπνο μην παραλείψετε να πάτε σε κάποια ταβέρνα και να δοκιμάσετε τους παραδοσιακούς μεζέδες, τους οποίους θα συνοδεύσετε με ρακί.

Πηγή: newsbeast.gr