Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Πατμιάς!


                                                 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2014-2015

      PATMIAS_KTIRIO  Η Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή (Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Πάτμου) ανακοινώνει την πρόσκληση για εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών που επιθυμούν να φοιτήσουν στη σχολή μας κατά το σχολικό έτος 2014-2015. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά έως 30 Ιουνίου και από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2014. Όσον αφορά στις μετεγγραφές μαθητών, καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Μαρτίου 2015.

                  Το σχολείο μας ανήκει στη Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, είναι ισότιμο με τα άλλα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι μαθητές έχουν την ίδια δυνατότητα  πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επιπλέον, ένα ποσοστό 10% από τα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια εισάγεται στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Επιλέγουν μία από τις τρεις κατευθύνσεις και διδάσκονται επιπλέον βυζαντινή μουσική και θεολογικά μαθήματα ειδικότητας.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές. Το κτίριο βρίσκεται δίπλα από το Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως σε ένα καταπράσινο τοπίο με υπέροχη θέα. Διαθέτει αίθουσες διδασκαλίες, αίθουσα μουσικής, εργαστήριο πληροφορικής και φυσικών επιστημών, γυμναστήριο, αίθουσα εκδηλώσεων και εξαίρετη βιβλιοθήκη. Υπάρχει παρεκκλήσιο για τις καθημερινές ακολουθίες και την πρακτική εξάσκηση των μαθητών  «στο τυπικό και στο ψάλλειν».

                  Η φοίτηση και η διαμονή στη Σχολή είναι δωρεάν. Οι μαθητές διαμένουν και σιτίζονται στην Εστία σε χώρους ευπρεπείς, άνετους και ασφαλείς μέσα στη Σχολή. Η χρηματοδότηση της Εστίας πραγματοποιείται από την Πατριαρχική Εξαρχεία Πάτμου και την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Ο Σχολάρχης

Κόττορος Ευστάθιος
Καθηγητής κλάδου ΠΕ01

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου