Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Κ.Ε.Π.



Οι νέες υπηρεσίες των ΚΕΠ 
για τους πολίτες

Νέες υπηρεσίες θα προσφέρουν από την προσεχή Τρίτη, 27 Μαΐου, τα ΚΕΠ στους πολίτες, στο πλαίσιο της μείωσης της γραφειοκρατίας, της απλούστευσης των διαδικασιών και της καλύτερης εξυπηρέτησης, που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης...

Σημαντικότερη από τις υπηρεσίες είναι η αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, ενώ θα εξυπηρετείται και πλήθος ασφαλισμένων με την παροχή βεβαίωσης αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ- ΟΤΕ.

Επίσης, στα ΚΕΠ, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης, για τις ακόλουθες παροχές:

α. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

β. Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού.

γ. Πρόγραμμα εκδρομών.

δ. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων.

ε. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσει έως και τις 20 Ιουνίου 2014.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι «τα ΚΕΠ είναι ένας θεσμός καταξιωμένος στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας». «Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται για περισσότερες ακόμα υπηρεσίες, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία» πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι στα ΚΕΠ οι πολίτες μπορούν, ήδη, να λαμβάνουν, απλά και άμεσα πιστοποιητικά δημοτολογίου: Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση γέννησης, βεβαίωση ιθαγένειας και βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, ειδικά, για τον ΟΓΑ. Επίσης, φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ, ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ και βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: Παράπονα Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου