Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Η καλλιτέχνις της Πάτμου

Δέσποινα Μελιανού
 
Oι τρεις συντελεστές της βραδιάς. Στο φόντο δημιουργίες της Δέσποινας
Oι τρεις συντελεστές της βραδιάς. Στο φόντο δημιουργίες της Δέσποινας

H Δέσποινα Μελιανού, ένα μονίμως χαρούμενο κορίτσι που ζει μεταξύ ονείρου και φαντασίας αλλά μερικές φορές πατάει και λίγο στην πραγματικότητα, για άλλη μια φορά παρουσιάζει με το μοναδικό της τρόπο τα παραμύθια της. Αυτή τη φορά παραμύθια έρωτα και αγάπης για μεγάλα παιδιά. Ένα τρελό συνονθύλευμα συναισθημάτων, αρωμάτων, ήχων, εκφράσεων, χρωμάτων και τεχνικών αφήγησης που θα συναρπάσει και τον πιο δύσκολο θεατή. Καθότι οι αφηγήσεις της Δέσποινας είναι μια πραγματική εμπειρία. Μαζί της η Κορίν Μπόντμερ, που θα τραγουδά και ο Γιάννης Πίσπας, που επίσης θα τραγουδά αλλά θα παίζει και κιθάρα. Το δρώμενο θα παρουσιαστεί στον ιδιαίτερο πολυχώρο «Κουκουμάβλα», στη Σκάλα της Πάτμου, το Σάββατο, 5 Απριλίου 2014 και από ώρα 22.00 έως 23.00.
Η γιορτινή βραδιά διοργανώνεται υπό την αιγίδα του συλλόγου «Η Πάτμος των Χρωμάτων» και η είσοδος είναι ελεύθερη.   
* Κουκουμάβλα σημαίνει κουκουβάγια στα πατινιώτικα κι έτσι συνήθιζε να αποκαλεί τη Δέσποινα η αγαπημένη της γιαγιά.
* H Δέσποινα Μελιανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Πάτμο και έδειξε την καλλιτεχνική της φύση από πολύ μικρή ηλικία. Στα 18 της σπούδασε φωτογραφία στο Focus, παρακολούθησε σεμινάρια στο «φωτογραφικό κύκλο», με δάσκαλο τον Πλάτωνα Ριβέλλη, καθώς και σεμινάρια μαριονέτας με τον Σάββα Κορμανό. Κατόπιν ερωτεύτηκε το Λονδίνο, όπου παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής πάνω στο μετάξι και σεμινάρια κεραμικής.


Τα χρόνια του Λονδίνου ήταν που σφράγισαν οριστικά την αισθητική της και όρισαν την τεχνοτροπία της, happy art!
Επέστρεψε στην Πάτμο με τις τρεις μικρές νεράιδες της, την Απολλώνια, τη Μελίσσα και τη μικρή Αλίκη, τις κορούλες της. Τότε ήταν που αποφάσισαν μαζί με τον Ιταλό σύζυγό της, Andrea, να ανοίξουν την «Κουκουμάβλα», στη Σκάλα Πάτμου. Ένα χώρο εναλλακτικό, καλλιτεχνικό και ξεχωριστό, για καφέ, ποτό και ιδιαίτερα κοκτέιλ. Εκεί παρουσιάζει και τις δημιουργίες της, ρούχα, αξεσουάρ, τσάντες, πίνακες και πολλά άλλα δικά της αριστουργήματα.
Αν επισκεφθείτε την Πάτμο, βρείτε την. Θα σας εκπλήξει.

Έργο φιλοτεχνημένο από τη μικρή ΑπολλώνιαΈργο φιλοτεχνημένο από τη μικρή Απολλώνια
ΠΗΓΗ:http://www.catisart.gr/index.php

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στην αγαπημένη μας Δέσποινα, για τις για τις καλλιτεχνικές της δυνατότητες και δημιουργίες, που την κάνουν να ξεχωρίζει και να διακρίνεται.
    Συγχαρητήρια και στις μικρές της "νεράιδες", που μαθητεύοντας δίπλα της και μέσα στην αγάπη της, ακολουθούν τα βήματά της και παρουσιάζουν τόσο πρώιμα και πετυχημένα τις δημιούργίες τους σε όλους τους τομείς!!!
    Φιλιά και πολύ αγάπη θεία Σούλα-θείος Κώστας, από την πάντα όμορφη Θεσσαλονίκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή