Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

"Το Έθνος των Ελλήνων"

Bασίλειος ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ & Χαρά ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ [ΒΙΝΤΕΟ-2014]
τ.Πρόεδρος Αρείου Πάγου - Δασκάλα
"Το Έθνος των Ελλήνων"
"Η Ελληνίδα μάνα στην Ιστορία του Έθνους"
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
-Λύκειο Ελληνίδων Πιερίας
-Σύλλογος Πολυτέκνων Πιερίας
Εξαιρετικές οι εισηγήσεις του κ.Βασιλείου Νικόπουλου & της ηρωίδας κόρης του Χαράς Νικοπούλου στην Σχολή Γονέων Κατερίνης. Για πρώτη φορά πατέρας & κόρη στο ίδιο βήμα, συγκλόνησαν και συγκίνησαν το ακροατήριο.
Τη Δευτέρα 3/2/2014 η Σχολή Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στα πλαίσια των ομιλιών της είχε την τιμή και χαρά να έχει ως ομιλητές πατέρα και κόρη ,τον κ. Βασίλειο Νικόπουλο, τ .Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Δρ. Νομικής και την κ. Χαρά Νικοπούλου, δασκάλα. Το θέμα του πρώτου ομιλητή ήταν "Το Έθνος των Ελλήνων" και της δεύτερης ομιλήτριας "Η Ελληνίδα μάνα στην Ιστορία του Έθνους".
Ο κ. Νικόπουλος χαρακτήρισε τον αιώνα μας ως αιώνα υποκριτικής δημοκρατίας, πολεμικής παραφροσύνης και στυγνής δικτατορίας του κέρδους με σκοπό την αποδόμηση της ανθρώπινης κοινωνίας μέσω των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Ιδιαίτερα η "παγκοσμιοποίηση" ισοπέδωσε και ευτέλισε το έθνος και την πατρίδα με την αποσύνθεση, την κακοποίηση και κατασυκοφάντηση των παραπάνω αξιών. Οι έννοιες αυτές πολεμούνται λυσσωδώς από ξένους αποδομητές και δυστυχώς και από ντόπιους μισθοφόρους, ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα, της νέας τάξης πραγμάτων. Κατά τον Βρετανό ιστορικό Έριχ Σμπάουν είναι ψευδής η αντίληψη ότι τα έθνη προϋπάρχουν του κράτους, παραθεωρώντας και αγνοώντας τα Ομηρικά έπη και τον πατέρα της Ιστορίας Ηρόδοτο. Το έθνος αποτελεί αρχέγονη έννοια που την αναφέρει και ο Απ. Παύλος ως δημιουργία Θεού.
 ΠΗΓΗ:http://katanixis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου