Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Οι Μυρμηγκιές



Τι είναι οι Μυρμηγκιές και πως αντιμετωπίζονται
ΜυρμηγκιέςΗ μυρμηγκιά είναι ένα ακίνδυνο δερματικό εξόγκωμα, που εμφανίζεται συνήθως στα χέρια και στα πόδια. Οι συνηθισμένες μυρμηγκιές έχουν το σχήμα κουνουπιδιού  ή κάποιες άλλες παρουσιάζονται σαν μαύρες κουκίδες σε ένα λευκό πυρήνα.
Οι μυρμηγκιές προκαλούνται από τον ιό των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV). Ο ιός αυτός προκαλεί τον ταχύ πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται καλοήθη εξογκώματα που είναι περισσότερο ενοχλητικά παρά επικίνδυνα, αλλά τα οποία είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά.
                                               Τύποι μυρμηγκιάς
Υπάρχουν πάνω από 70 διαφορετικοί υποτύποι του ιού HPV που προκαλούν τις μυρμηγκιές.  Οι διαφορετικοί τύποι του ιού προκαλούν συνήθως μυρμηγκιές σε διάφορα σημεία του σώματος. Ο ιός μεταδίδεται με την άμεση δερματική επαφή ή με το άγγιγμα υγρών επιφανειών, όπως δάπεδα σε πισίνες και αποδυτήρια, τα οποία έχουν μολυνθεί  από άτομα που έχουν μυρμηγκιές.
Οι δύο συχνότεροι τύποι είναι η κοινή μυρμηγκιά και η μυρμηγκιά των ποδιών. Οι κοινές μυρμηγκιές αναπτύσσονται συνήθως στα δάχτυλα των χεριών ή στο πίσω μέρος της παλάμης. Οι μυρμηγκιές των ποδιών, εμφανίζονται συνήθως στα πέλματα.
Εάν κοιτάξετε προσεκτικά, θα  παρατηρήσετε μικρά μαύρα στίγματα μέσα  στη μυρμηγκιά τα οποία προκαλούνται από την αιμορραγία των αγγείων εξαιτίας τις πίεσης που ασκείται.
                                  Μυρμηγκιές Αντιμετώπιση
Αντιμετωπίζονται ανάλογα με τη βαρύτητα με τοπικά σκευάσματα ή επεμβατικά με κρυοθεραπεία, ηλεκτροκαυτηρίαση ή laser.
 Πηγή : myskin.gr
Δρ .Κ. Σταματόπουλος
 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:http://www.diakonima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου