Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Τό σέλινο!

Πως να Καλλιεργήσετε σέλινο στο σπίτι σας     
σέλινο-8
Πλέον ίσως δεν θα χρειαστεί να ξαναγοράσετε σέλινο ποτέ ξανά.. Το να καλλιεργήσετε σέλινο στο ίδιο σας το σπίτι είναι πολύ πιο απλό από ότι θα φανταζόσασταν..
Το οργανικό σέλινο μπορεί κυριολεκτικά να επανακαλλιεργηθεί από ένα ήδη χρησιμοποιημένο μάτσο σέλινο.. χρησιμοποιώντας μόνο την βάση και πολύ απλά υλικά..
Καταρχάς, θα πρέπει απλώς να κόψετε τα κοτσάνια σέλινο από τη βάση του σέλινου που αγοράσατε μόλις από το μανάβικο και να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο μέρος κανονικά στην μαγειρική σας.
σέλινο-1
Αντί να πετάξετε την βάση, ξεπλύνετε την και τοποθετήστε την σε ένα μικρό πιατάκι ή μπολ με ζεστό νερό πάνω ή κοντά σε ένα περβάζι που δέχεται έντονα τις ακτίνες του ηλίου – Η βάση θα πρέπει να «κοιτάζει» προς τα κάτω ενώ θα πρέπει να κόψετε τα κοτσάνια που στρέφονται προς τα πάνω.
σέλινο-2
Στην συνέχεια, αφήνετε την βάση σέλινου για περίπου μία εβδομάδα στο μπολ με ζεστό νερό. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα περιμετρικά κοτσάνια αρχίζουν να ξεραίνονται σε μεγάλο βαθμό, αλλά τα μικροσκοπικά κίτρινα φύλλα του κέντρου της βάσης αρχίζουν να σκληραίνουν, να μεγαλώνουν προς τα πάνω και εκτός του κέντρου, μετατρεπόμενα σε χρώμα σκούρο πράσινο. Η ανάπτυξη είναι μικρή, αλλά σταθερή και ξεκάθαρη.
σέλινο-4 σέλινο-3
Μετά από 5-7 ημέρες, μεταφέρατε την βάση σέλινου σε μία γλάστρα (ακόμη και αυτοσχέδια) και καλύψτε την πλήρως – εκτός από τις άκρες των φύλλων – με ένα μίγμα χώματος και λιπάσματος φύτευσης.
 
σέλινο-5
σέλινο-6
Ποτίστε καλά και έπειτα από την φύτευση στη γλάστρα, η ανάπτυξη του φυτού θα «απογειωθεί». Έτσι, θα δείτε όχι μόνο φύλλα σέλινου να αναγεννιούνται από την βάση, αλλά μπορείτε να διαπιστώσετε ξεκάθαρα ότι ξεκινούν να δημιουργούνται καινούρια ματσάκια σέλινου που κινούνται προς τα πάνω.. Είναι πραγματικά συναρπαστικά τα αποτελέσματα μετά από μόλις μία εβδομάδα επαναφύτευσης:
σέλινο-7
σέλινο-8
ΠΗΓΗ:pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου