Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Πατμιάς

 Ἀπόφοιτοι σχολικοῦ ἔτους 1975 -1976


ΦΩΤΟ: Στήν δεύτερη γραμμή, ἀπό ἀριστερά οἱ Ἐκπαιδευτικοί:
1) Ματάκιας Ἐμμανούηλ, Μουσικός, 2) Διάκονος  Χρυσόστομος Φλωρενῆς, Φιλόλογος, 3) Οἰκονόμου Βασίλειος, Μαθηματικός, 4) Ἀρχιμανδρίτης Παῦλος Νικηταρᾶς, Θεολόγος -Σχολάρχης, 5) Ὁ Καθηγούμενος & Πατριαρχικός Ἔξαρχος Πάτμου Ἀρχιμ. (μετέπειτα Ἐπίσκοπος Τράλλεων) Ἰσίδωρος, 6) Πρεσβύτερος Νικόλαος Κουτσαυτάκης, Θεολόγος καί 7) Ματθαίος Μελιανός (με τό υἱό του Ἰωάννη), Θεολόγος.
Ἐπειδή δυστυχῶς, μᾶς διαφεύγουν τά περισσότερα ὀνόματα τῶν ἀνωτέρω μαθητῶν, ὅποιος μπορεῖ, ἄς βοηθήσει νά τά ἀνακαλέσουμε στή μνήμη μας καί, εἰ δυνατόν, νά μᾶς πληροφορήσει γιά τή σημερινή τους κατάσταση.
"Ὁ Πάτμιος" εὐχαριστεῖ θερμά τόν κ. Οἰκονόμου Βασίλειο τοῦ Ἰωάννου, συνταξιοῦχο Μαθηματικό-Λυκειάρχη, πού δίδαξε πολλά, πολλά χρόνια στή Σχολή καί μάλιστα πολές φορές ἀνιοτελῶς, γιά τήν προσφορά τῆς φωτογραφίας αὐτῆς.

6 σχόλια:

  1. Οι καθήμενοι από αριστερά: Ρουπάκας Βασίλειος κληρικός της Μητροπόλεως Θηβών, δίπλα του ο Κολτσικόγλου Βασίλειος κληρικός της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο τελευταίος καθήμενος επίσης ο Δουλουφάκης Ιωάννης κληρικός στην Μητρόπολη Νικαίας δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή τον δολοφόνησαν!
    Δίπλα στον κ. Μελιανό ο Χουρδάκης Αντώνιος κληρικός της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.
    Από τους όρθιους αναγνωρίζω τον πρώτο Ανδρεαδάκης Γεώργιος από τα Ανώγεια-Κρήτης και τον προτελευταίο, Κτιστάκης Μιχαήλ από το νομό Ηρακλείου Κρήτης, δίπλα του προς τα αριστερά ο Κεράνης Ιωάννης που έχω την πληροφορία ότι είναι άγαμος κληρικός.
    Σας ευχαριστούμε για τις υπέροχες αναμνήσεις.
    π. Γεράσιμος (Νικόλαος) Φραγκουλάκης, απόφοιτος 1979

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τό ὄνομα Δουλουφάκης δέν εἶναι σωστό: πρόκειται γιά τόν μακαρίτη τόν παπά Γιάννη Λουφάκη, ἀπό τή Χίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως έχετε δίκιο πολυσέβαστέ μου δάσκαλε κύριε Μελιανέ
      Να συμπληρώσω με την ευκαιρία ότι ο Κτιστάκης Μιχαήλ είναι κληρικός της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

      Διαγραφή
    2. Την φωτογραφία την ανέβασα εγώ στο Ιndernet της Σχολής μας από το προσωπικό μου αρχείο.πέρα των σεβαστών καθηγητών μας που σωστά αναφέρετε τα ονόματα,οι υπόλοιποι μαθητές είναι Εγώ ο π.
      Ελευθέριος καρμιρης Ιεροδιδάσκαλος Ι.Μητροπ.Μηθύμνης Λέσβου, ο Π.Δημήτριος Καρβούνης εφημ.Αγίων Αποστόλων Καλλιθέας Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Π.Αντωνιος χουρδάκης αρχείο.Κρήτης,Δημητριος Σταυρόπουλος από Πελοπόννησο δε γνωρίζω πέρσι.ο Κώστας ο Σταυρόπουλος που δεν βρίσκεται και αυτός στη ζωή,σκοτώθηκε μόλις πήρε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τ Τριπόλεως σε τροχαίο, με το πτυχίο στο χέρι,ο Βασίλης Γιαμαίος από τον Κάμπο της Πάτμου ταξιτζής στην Πάτμο.Απουσιάζει ο Π.Ιάκωβος ο Συριώτης διάκονος τότε Καλύμνου.

      Διαγραφή
  3. Ο Eleftherios Naoum κοινοποίησε τον δικό σας σύνδεσμος: "Θερμα ευχαριστω στον κ. Βασιλειου (Βασίλειο Οἰκονόμου) συνταξιουχο Μαθηματικο και καθηγητη της Σχολης μας ,για αυτη την πραγματικα απίθανη φωτογραφια που ανεσυρε από το αρχειο του ,ειχα την τυχη να μαθω και εγω Μαθηματικα από ενα πραγματι καλο επιστημονα.Προσπαθησα να θυμηθω τα ονοματα ολων αυτων των συμμαθητων της εβδομης εδω, εκτη τοτε εγω ,αλλα η μνημη μου δεν με βοηθησε,με ολους τους παραπανω ειχα την τυχη και την ευκαιρια να γνωριζω . Θυμαμαι μονο από τήν πρωτη σειρα επανω τον πατερα Ελευθεριο Καρμιρη τριτο κατα σειρα από αριστερα, τόν Μιχαηλ Κτιστακη,πέμπτο από την πανω σειρα από αριστερα καί τό Δημητριο Καρβούνη κατω, τεταρτο από αριστερα.Ηταν η ημερα της απόφοίτησις τους κρατωντας τα πτυχία τους ανα χειρας.Και οι τρεις από αυτους που ανεφερα ειναι σημερα Ιερεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα συγγνωμη που επεμβενω αλλα εχουν γινει πολλα λαθη αυτη ειναι η πρωην ταξη μου επειδη δεν ενθυμουμε τα μικρα ονοματα θα γραψω τα επιθετα κατα σειρα στην επανω επανω σειρα απο αριστερά Ανδρεαδάκης Ιερευς- Γαμπιεράκης -Καρμιρης Ιερεύς- Κερανης άγαμος Ιερεύς- Σταυροπουλος Ιερεύς- στην δευτερη σειρα οπως βλεπουμε απο αριστερα και πάλι ο κ Ματακιας Μουσικός- Ο Ιερ/κονος π Χρυσοστομος Φιλολογος- π +Παύλος Θεολόγος- π +Ισίδωρος ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.-π +Νικολαος- Χουρδακης Ιερευς αν γνωρίζω καλα- κ ο κ Μελιανός Θεολογος- καθημενοι παλι απο αριστερα Ρουπακας Ιερευς -Κολτσικόγλου Ιερευς- Καρβούνης Ιερεύς- κ +Λουφάκης Ιερεύς, δια του λόγου το αληθές ολο νιάτα ευχαριστω το ν κ μελιανο για την φιλοξενία και πάλι συγγνωμη π Παναγιωτη Κοτσωνης Περιστέρι Λακωνιας Ι.Μ.Μον/σίας κ Σπ΄ρτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή