Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

«Βομβιστές προσευχής» .....

.... κατά της MEGAλης βλασφημίας!
   Σε ένα πρωτοφανές συντονισμένο, όσο ποτέ άλλοτε, ξεσηκωμό προχώρησαν ορθόδοξοι Χριστιανοί σε Ελλάδα και Κύπρο. Και ο ξεσηκωμός τούτος αφορά την κοινή προσευχή ως αντίδραση στη MEGAλη βλασφημία κατά του τριαδικού Θεού. Οι χριστιανοί με τις ευλογίες Αγιορειτών Πατέρων αλλά και άλλων σύγχρονων γερόντων θα συντονιστούν για δεύτερη φορά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 8: 30 μ.μ. και θα διαβάζουν είτε μόνοι, είτε σε ομάδες-πυρήνες το ψαλτήριο, προκειμένου με τη δύναμη που απ' αυτό εκπορεύεται να αποτραπούν για άλλη μία φορά οι συνέπειες που προκαλούνται στον ελληνικό ορθόδοξο λαό από την εκ νέου προβολή από το τηλεοπτικό σταθμό MEGA της βλάσφημης κινηματογραφικής ταινίας  «Κώδικας Ντά Βίντσι»! Την ώρα προβολής επίσης σε ναούς της χώρας θα τελούνται αγρυπνίες.
Είναι η δεύτερη φορά που νέοι επί το πλείστον από όλη την Ελλάδα θα αντιδράσουν με το πλέον δυνατό όπλο που διαθέτει η φαρέτρα της Αγίας μας Εκκλησίας, την θερμή προσευχή, σχολίαζε Αγιορείτης μοναχός. «Είθε ο Θεός να αφουγκραστεί την αγωνία μας, να μας λυπηθεί και να μας ελεήσει. Είναι απαράδεκτο στο όνομα της δήθεν ελευθερίας της έκφρασης να βλασφημείται ο τριαδικός Θεός. Είναι ντροπή ένας τηλεοπτικός ελληνικός σταθμός να καθίσταται τυφλό όργανο, προκειμένου να εξασφαλίσει κονδύλια, των γνωστών -αγνώστων αλλά και εν γένει των εκφραστών του μυστηρίου της ανομίας. Και είναι απαράδεκτο η βλασφημία αυτή να γίνεται αιτία των βαρύτατων αλυσίδων και δεσμών  που μας δένουν και μας κρατούν υπό καθεστώς αιχμαλωσίας. Θαρρώ πώς έφθασε η ώρα να λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι για εκείνους που επιμένουν να γαλουχούν το λαό στην ανομία και στην ασέβεια έναντι του Χριστού και της αγίας ορθόδοξης πίστης για την οποία πολέμησαν οι πρόγονοι μας. Είθε ο καλός Θεός να ελεήσει και να φωτίσει τους αδίστακτους και σκληρόκαρδους καναλάρχες έτσι ώστε να εποικοδομούν ορθά το λαό μας. Το όπλο μας ως χριστιανοί είναι η προσευχή. Αυτή έλυσε τα δεσμά του Αποστόλου Πέτρου και τον απελευθέρωσε από τη φυλακή. Μακάρι η ελάχιστη προσευχή μας όχι μόνο να δώσει τέλος στην εμφανή αιχμαλωσία της χώρας μας αλλά και να εκδιώξει τα κάθε λογής ταγκαλάκια που νυχθημερόν την ταλαιπωρούν. Ει ο Θεός μεθ' ημών ουδείς καθ' ημών»
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αυθόρμητα και με παλμό πρωτόγνωρο συντροφιές χριστιανών σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο και σχεδόν σε κάθε ελληνική πόλη μαζεύονται σε κατ' οίκον συγκεντρώσεις για ομαδική προσευχή. Θα αναγνώσουν γονυπετείς οι περισσότεροι εξ' ολοκλήρου την «πυρηνική ναυαρχίδα» της προσευχής, το ιερό ψαλτήριο, δίδοντας το έναυσμα στο βασιλιά και προφήτη Δαυίδ, μέγα διώκτη των δαιμονίων αλλά και στον Αρχιστράτηγο του Θεού Μιχαήλ να ηγηθούν της ειρηνικής αυτής οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειας κοινής προσευχής.
Ας δώσουμε λοιπόν ένα μήνυμα ελπίδας. Ας πάψουμε να είμαστε χλιαροί και αδιάφοροι ως χριστιανοί. Ας πέσουμε στα γόνατα. Ας μεταμορφώσουμε τους εαυτούς μας σε «βομβιστές της προσευχής» για να πλήξουμε καθοριστικά τη νέα μεγάλη βλασφημία προς τον τριαδικό και μόνο αληθινό Θεό. Ας μην μείνουμε αυτή τη φορά αδιάφοροι ας ενεργοποιηθούμε ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων μας. Ας γίνουν αρωγοί αυτής της προσπάθειας οι εκκλησιαστικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί και όλα τα χριστιανικά ιστολόγια μεταφέροντας την είδηση της κοινής προσευχής. Ας γίνουμε μέτοχοι του θαύματος αποτροπής της βλασφημίας. Ο Θεός μαζί μας και μαζί με το ελληνικό ορθόδοξο πιστό λαό μας. Όλοι ενωμένοι με την προσευχή την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 8:30 μ.μ.   

Η Είκόνα του Ταξιάρχη

Το επίσημο πόρισμα της Αρχαιολογίας 

για την εικόνα του Ταξιάρχη που δάκρυσε στην Ρόδο



capture-20131102-120549
Έπειτα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεςως Ρόδου δια του Αρχιμανδρίτη π. Απόστολου Πεζουβάνη,  υπεύθυνου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, η 4η Εφορία Αρχαιοτήτων απέστειλε επίσημο έγγραφο με το πόρισμα από την εξέταση της Εικόνας του Ταξιάρχη στην Ιαλυσό που δάκρυσε στις 26 Οκτωβρίου 2013.
Το πόρισμα αναφέρεται στην κατάσταση της εικόνας και έπειτα από αυτοψία από τους συντηρητές Σωτήρη Πατατούκο και Φώτη Σιδηρόπουλο, αναφέρει επίσημα ότι η εικόνα δεν έχει υποστεί καμία αλλοίωση στον ξύλινο φορέα, τα χρώματα και το βερνίκι.
Από εδώ και πέρα είναι στην διάθεση και την πίστη του καθενός να ερμηνεύσει αυτό το σημείο.
capture-20131102-120549
ΠΗΓΗ:http://rodosreport.gr/episimo-eggrao-arxaiologias-taxiarxis/#.UnTV-i6j9mA.facebook

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Οικολογικό όχημα

ΤΡΕΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ... ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΡΙΚΥΚΛΟ
ΠΟΥ ΚΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ!!!
Αρχή φόρμαςΤέλος φόρμας
 
        Το εφευρετικό του μυαλό τον οδήγησε στην αγκαλιά ενός βραβείου. Ο λόγος για τον Μανόλη Τσικανδυλάκη από την Κρήτη, ο οποίος δημιούργησε το Sunnyclist, ένα τρίκυκλο που κινείται όχι με βενζίνη, αλλά με τον ήλιο. Πρόκειται για μία νέα σχεδιαστική πρόταση μοτοποδηλάτου για πλήρη οικολογική μεταφορά με ενεργειακή αυτονομία. Η εφεύρεση αυτή τον ανέδειξε νικητή του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας MESUP. Ο κ. Τσικανδυλάκης μιλώντας στο prismanews.gr ανέφερε πως η ιδέα για την κατασκευή του Sunnyclist ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με αφορμή μια κουβέντα με έναν φοιτητή, ο οποίος ήθελε να φτιάξει ένα ηλιακό δίκυκλο ποδήλατο ως εργασία στην σχολή του. «Τότε σκέφτηκα ότι ένα δίκυκλο ηλιακό ποδήλατο δεν είναι εφικτό, καθώς το ηλιακό πάνελ χρειάζεται χώρο. Ηθελα, λοιπόν, να κατασκευάσω ένα οικολογικό, αυτόνομο όχημα, αλλά να προωθώ και την ποδηλασία την ίδια στιγμή. Δεν είχε γίνει προσπάθεια να φτιαχτεί κάτι τέτοιο. Η ιδέα μου εξελίχτηκε σε ένα υβριδικό, ηλιακό όχημα, τρίκυκλο, τριθέσιο μοτοποδήλατο» ανέφερε μεταξύ άλλων.


Το όχημα μπορεί να διανύσει 17.000 χλμ. τον χρόνο δίχως να μπει στην μπρίζα. Έχει μεγάλη αυτονομία και η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί από τον ήλιο μέσα σε μια μέρα, δήλωσε ο κ. Τσικανδυλάκης.

Ο δημιουργός του Sunnyclist νιώθει ικανοποιημένος, καθώς η βράβευσή του αποτελεί μια τεράστια ανταμοιβή των κόπων του και μια επιπλέον ώθηση για τα μελλοντικά του σχέδια, όσον αφορά το όχημα. Το Sunnyclist μπορεί να βγει στην παραγωγή και να καλύψει τις ανάγκες του τουρισμού στην Ελλάδα, είπε ο κ. Τσικανδυλάκης, και μάλιστα να προωθήσει ένα καλό, οικολογικό τουρισμό.
Stoxos newspaper

ΠΗΓΗ:
http://www.pentapostagma.gr/

Το παστέλι


Δείτε πoιο είναι το πιο υγιεινό γλύκισμα
για ένα παιδί
 
Τα περισσότερα αν όχι όλα τα παιδιά λατρεύουν τα γλυκά. Οι περισσότεροι γονείς προσπαθούν να τους τα περιορίσουν και όχι άδικα. ...

Αν τώρα θέλετε να μην στερείται από ένα παιδί τη γλυκιά γεύση και θέλετε να του δώσετε και ένα πολύ υγιεινό γλύκισμα, με ποικίλα θρεπτικά συστατικά, αυτό δεν είναι άλλο από το παστέλι.

Το παστέλι έχει ως πρώτη ύλη σουσάμι. Το σουσάμι αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου απαραίτητο για την ανάπτυξη ενός παιδιού.

Παράλληλα, περιέχει λιγνάνες, μια κατηγορία αντιοξειδωτικών, τα οποία συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς και όχι μόνο.

Επίσης, δίνει ενέργεια και ποικίλα μέταλλα, βιταμίνες συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία, που σχετίζονται με την παροχή ενέργειας και την καλή σωματική και πνευματική απόδοση ενός παιδιού.

Επιστημονική Ομάδα
neadiatrofis.gr

 ΠΗΓΗ:http://parapona-rodou.blogspot.com/

Τα "εσωτερικά θεριά".


 
          Κάθε τόσο εμφανίζεται στο ιατρείο ένας (ή συχνότερα μία) ασθενής με δύσπνοια που δεν επιδέχεται παθολογική ερμηνεία. Το ιστορικό, τα ευρήματα, η ακτινογραφία, η σπιρομέτρηση και ό,τι άλλο δεν υποδηλώνουν κάποιο νόσημα. Με λίγη εμπειρία υποπτεύεται κανείς την ψυχολογική αιτία της δύσπνοιας από την περιγραφή της. Έρχεται στα καλά καθούμενα, χωρίς κάποιον σαφή εκλυτικό παράγοντα, χωρίς άλλα συμπτώματα, συνήθως όταν η πάσχουσα δεν κάνει τίποτε άλλο, και δεν διακόπτει την εργασία, την άσκηση ή τον ύπνο. Έχοντας σχηματίσει κανείς ένα τέτοιο σκηνικό, πηγαίνει κατευθείαν στο ψητό:
 «Αγχωθήκατε πρόσφατα;» 
Η τελευταία άρρωστη που συνάντησα απάντησε αρνητικά.
 «Πώς δεν αγχώθηκες;» παρενέβη ο σύζυγος. 
«Δεν θυμάσαι με τη βάφτιση...;» 
«Δεν ήταν τίποτε», επέμεινε εκείνη.
 Ο σύζυγος ανέλαβε να εξηγήσει: 
«Γιατρέ, δεν έδωσαν το όνομά της στην εγγονή, και στενοχωρήθηκε. Δεν πήγε καν στη βάφτιση».
 «Ήταν μακριά το χωριό, θα κουραζόμουν», δικαιολογήθηκε η ασθενής (‘εκλογίκευση’ ονομάζει η ψυχιατρική τον αμυντικό αυτό μηχανισμό). Μετά μερικές μέρες άρχισε να εκδηλώνεται η δύσπνοια. Στενοχώρια για το όνομα; Ενοχή για την απουσία από το μυστήριο; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, βγάζει κάθε τόσο από μέσα της διάφορα ‘θεριά’. Και συμπτώματα.  
ΠΗΓΗ:http://antonispapagiannis.blogspot.gr/

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Οἱ Ἄγιοι Ἀνάργυροι (1 Νοεμβρίου)

 Οἱ Ἄγιοι Ἀνάργυροι των Κήπων
Ἑορτάζει τό Ἐκκλησάκι τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων στούς Κήπους, πού ἀνακαινίστηκε πρόσφατα  πλήρως ἀπό τόν π. Κύριλλο Πέντε, τότε Έκκλησιάρχη καί σήμερα Καθηγούμενο καί Πατριαρχικό Ἔξαρχο Πάτμου.
ΦΩΤΟ: Γεώργιος Σκεμπές

Πού μένεις;




Βρίσκεις οποιαδήποτε διεύθυνση στο κόσμο. Βάζεις δρόμο , περιοχή , κράτος , και βλέπεις . . .
[σ.σ. Πριν πληκτρολογήσεις τα μισά, το έχει ήδη βρεί]
Γράψτε την διεύθυνση στο παραθυράκι. Δουλεύει άμεσα!!!


"Ὁ Πάτμιος" εὐχαριστεί θερμά τόν εκλεκτό φίλο κ. Ἀντώνη Πεζανάκη, γιά τήν ἀποστολή τοῦ ἀνωτέρω.

Η Φυσική και τα ... παράξενά της..


 που οι φυσικοί γνωρίζουν

Η φυσική είναι αναμφισβήτητα δυσνόητη και κατά συνέπεια παράξενη. Σίγουρα πάντως δεν είναι βαρετή.
Για να υποστηρίξει αυτήν την άποψη, το βρετανικό πρακτορείο Telegraph, παρουσιάζει τα δέκα πιο παράξενα πράγματα που η Φυσική γνωρίζει αλλά οι περισσότεροι αγνοούν.
Τη σχετική ανάλυση έκανε ο φυσικός - κοσμολόγος και συγγραφέας εκπαιδευτικών επιστημονικών βιβλίων, Μάρκους Τσόουν.

Τα δέκα πιο παράξενα πράγματα στη Φυσική:
1. Αν ο ήλιος αποτελείτο από μπανάνες θα ήταν εξίσου καυτός.
Ο ήλιος μας είναι καυτός, επειδή το τεράστιο βάρος του δημιουργεί μια πανίσχυρη βαρύτητα που ασκεί τεράστια πίεση στον πυρήνα του, που με τη σειρά της αυξάνει τη θερμοκρασία του. Αν αντί για υδρογόνο ο ήλιος αποτελείτο ακόμα και από… μπανάνες ίδιου βάρους, πάλι θα υπήρχε η ίδια πίεση, άρα η ίδια τεράστια θερμοκρασία.
2. Όλη η ύλη από την οποία αποτελείται η ανθρώπινη φυλή, δεν είναι μεγαλύτερη από ένα κύβο ζάχαρης.
Τα άτομα της ύλης είναι κατά 99,999999999% κενός χώρος. Αν κανείς μπορούσε να συμπιέσει όλα τα άτομα, αφαιρώντας τον κενό χώρο στο εσωτερικό τους, θα προέκυπτε ένας κύβος ύλης (με μέγεθος όσο ένας κύβος ζάχαρης), που θα ζύγιζε πέντε δισεκατομμύρια τόνους και θα ήταν δέκα φορές βαρύτερος από όλους μαζί τους ανθρώπους που σήμερα ζουν στη Γη. Η εν λόγω  συμπίεση της ύλης συμβαίνει σε ένα υπέρ-πυκνό άστρο νετρονίων, που έχει απομείνει μετά από μια έκρηξη σουπερ-νόβα.
3. Τα γεγονότα στο μέλλον μπορούν να επηρεάσουν αυτό που συνέβη στο παρελθόν.
Καλωσορίσατε στον κόσμο της "Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων", δηλαδή στην κβαντομηχανική. Πειράματα (που προτάθηκαν από τον διάσημο φυσικό Τζον Γουίλερ το 1978 και τελικά πραγματοποιήθηκαν το 2007) έδειξαν ότι η παρατήρηση ενός σωματιδίου τώρα μπορεί να αλλάξει τι συνέβη σε ένα άλλο σωματίδιο στο παρελθόν. Με άλλα λόγια, η αιτιότητα μπορεί να "δουλέψει" και ανάστροφα και άρα το παρόν να επηρεάσει το παρελθόν. Προς το παρόν αυτό έχει καταστεί εφικτό να παρατηρηθεί μόνο στο εργαστήριο και η επίδραση προς τα πίσω στον χρόνο δεν έχει ξεπεράσει κάποιο ασύλληπτα μικρό κλάσμα του δευτερολέπτου.
4. Σχεδόν ολόκληρο το σύμπαν λείπει.
Υπάρχουν πιθανότατα πάνω από 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν. Κάθε ένας από αυτούς έχει από δέκα εκατομμύρια έως ένα τρισεκατομμύριο άστρα (χώρια τους πλανήτες). Αν και υπάρχουν τόσα πράγματα να δούμε "εκεί έξω", υπάρχουν πολύ περισσότερα, αλλά δεν μπορούμε να τα δούμε. Ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν, επειδή έχουν βαρύτητα και επιδρούν στην ορατή ύλη γύρω τους. Αυτά τα "άλλα" μυστηριώδη αόρατα πράγματα έχουν ονομαστεί "σκοτεινή ύλη" και "σκοτεινή ενέργεια" (μέχρι να ρίξουμε φως στο τι ακριβώς είναι) αποτελώντας το 98% του σύμπαντος. Η ορατή ύλη δεν είναι παρά το 2% περίπου (άντε 4%).
Η ακτινοβολία Τσερένκοφ εμφανίζεται όταν ένα φορτισμένο σωματίδιο κινείται μέσα στην ύλη πιο γρήγορα από το φως5. Κάποια πράγματα μπορούν να ταξιδέψουν πιο γρήγορα απ' το φως. Το φως δεν ταξιδεύει πάντα πολύ γρήγορα.
Η ταχύτητα του φωτός στο κενό είναι σταθερή στα 300.000 χλμ το δευτερόλεπτο. Όμως το φως δεν ταξιδεύει πάντα στο κενό. Έτσι, στο νερό, για παράδειγμα, τα φωτόνια ταξιδεύουν με περίπου τα τρία τέταρτα της παραπάνω ταχύτητας, ενώ στους πυρηνικούς αντιδραστήρες μερικά σωματίδια (όταν διέρχονται μέσα από κάποιο μονωτικό υλικό που επιβραδύνει το φως) μπορεί να εξαναγκαστούν να κινηθούν σε ταχύτητες υψηλότερες και από αυτή του φωτός γύρω τους. Όταν αυτό συμβαίνει, τότε δημιουργείται η γαλάζια "ακτινοβολία Τσερένκοφ", κάτι αντίστοιχο με την υπερηχητική έκρηξη, αλλά στο πεδίο του φωτός, και γι' αυτό, άλλωστε, οι πυρηνικοί αντιδραστήρες λάμπουν μέσα στο σκοτάδι. Παρεμπιπτόντως, η πιο αργή ταχύτητα φωτός που έχει ποτέ μετρηθεί, είναι μόλις 17 μέτρα το δευτερόλεπτο ή περίπου 61 χλμ. την ώρα (σαν… σακαράκα στη λεωφόρο!), κάτι που συμβαίνει όταν το φως διέρχεται μέσα από ρουβίδιο που έχει θερμοκρασία κοντά στο απόλυτο μηδέν.
6. Υπάρχουν άπειρα "εγώ" και "εσύ" που διαβάζουν τώρα αυτό το άρθρο.
Σύμφωνα με το καθιερωμένο μοντέλο της κοσμολογίας, το σύμπαν που μπορούμε να παρατηρήσουμε (με όλα τα άστρα και τους γαλαξίες του) δεν είναι παρά ένα ανάμεσα σε άπειρα άλλα σύμπαντα που συνυπάρχουν δίπλα-δίπλα, όπως οι φυσαλίδες σε ένα αφρό. Επειδή είναι άπειρα, οτιδήποτε δεν είστε σε αυτό το σύμπαν, μπορεί να είστε σε ένα άλλο (αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας…). Αν και τα πιθανά "σενάρια" που εκτυλίσσονται στα διάφορα σύμπαντα είναι πάρα πολλά, ο αριθμός τους τελικά είναι πεπερασμένος και όχι άπειρος. Συνεπώς, ένα γεγονός (π.χ. το γράψιμο ή η ανάγνωση αυτού του άρθρου) πρέπει να έχει συμβεί άπειρες φορές στο παρελθόν (κάτι παρόμοιο είχε πει και ο Νίτσε, αλλά κατέληξε στο ψυχιατρείο).
7. Οι μαύρες τρύπες δεν είναι μαύρες.
Πολύ σκούρες μπορεί να είναι, αλλά όχι μαύρες. Στην πραγματικότητα, λάμπουν ελαφρά εκπέμποντας σε όλο το φάσμα της ακτινοβολίας -και στο μήκος κύματος του ορατού φωτός. Η εκπεμπόμενη ακτινοβολία αποκαλείται "ακτινοβολία Χόκινγκ", προς τιμήν του διάσημου φυσικού Στέφεν Χόκινγκ που πρώτος πρότεινε την ύπαρξή της. Επειδή συνεχώς εκπέμπουν ακτινοβολία, οι μαύρες τρύπες σταδιακά χάνουν μάζα και τελικά θα εξαφανιστούν, αν δεν αναπληρώνουν με κάποιο τρόπο (π.χ. από διαστρικά αέρια) την μάζα που συνεχώς χάνουν.
8. Δεν έχει νόημα η αναφορά σε παρελθόν, παρόν και μέλλον στο σύμπαν.
Σύμφωνα με την ειδική θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, δεν υπάρχουν στο σύμπαν πράγματα όπως το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ο χρόνος είναι σχετικός. Ο δικός μας χρόνος μοιάζει με του διπλανού μας, επειδή βρισκόμαστε στον ίδιο πλανήτη και κινούμαστε με την ίδια ταχύτητα. Αν βρισκόμασταν ο ένας στη Γη και ο άλλος σε ένα άλλο πλανήτη και κινούμασταν με πολύ διαφορετική ταχύτητα, θα γερνούσαμε με διαφορετικό ρυθμό.
9. Ένα σωματίδιο εδώ μπορεί να επηρεάσει αυτομάτως ένα άλλο σωματίδιο στην άλλη πλευρά της Γης
Και πάλι η κβαντομηχανική με τα θαύματά της (το συγκεκριμένο αποκαλείται "κβαντική εμπλοκή"). Πειράματα έχουν δείξει ότι η παρατήρηση ενός σωματιδίου στο εργαστήριο μπορεί να επηρεάσει μυστηριωδώς ένα άλλο σωματίδιο σε μεγάλη απόσταση.
10. Όσο πιο γρήγορα κινείστε, τόσο πιο βαρύς γίνεστε.
Αν τρέχετε πραγματικά γρήγορα, κερδίζετε βάρος, ευτυχώς όχι μόνιμα, αλλά στιγμιαία. Αν κάτι κινείται σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός, αποκτά μεγάλη ενέργεια που γίνεται μάζα (ενέργεια και μάζα είναι ισοδύναμες, σύμφωνα με τη θεωρία της σχετικότητας). Το φαινόμενο αυτό όμως είναι αμελητέο στις χαμηλές ανθρώπινες ταχύτητες πάνω στον πλανήτη μας, έτσι οι σπρίντερ δεν έχουν ανιχνεύσιμο μεγαλύτερο βάρος όταν τρέχουν από ό,τι όταν μένουν ακίνητοι. Μετά από όλα αυτά, μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε την καθημερινή σας ζωή, σαν να μην τρέχει τίποτε. Αφήστε τον εαυτό σας να προβληματίζεται σε ένα άλλο σύμπαν!
πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=135977
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:http://www.antifono.gr/

Σταμάτης Σπανουδάκης


Ἀποκλειστικὴ συνέντευξη τοῦ Σταμάτη Σπανουδακη στὴν "Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη"


1. Τί προτείνετε στοὺς νέους ποὺ βλέπουν τὴν πατρίδα τους νὰ ξεπουλιέται καὶ νὰ ἐξευτελίζεται;
Κουράγιο, δύναμη, τρέλα, ἐφευρετικότητα καὶ γερὲς ἀρχὲς ριζωμένες σὲ παραδείγματα μεγάλων Ἑλλήνων ποὺ προϋπῆρξαν. Πάνω ἀπὸ ὅλα ὅμως, πίστη στὸ σχέδιο τοῦ Θεοῦ καὶ γιὰ τὸν καθένα τους, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν Ἑλλάδα. Καὶ βέβαια καθόλου φόβο. Ἀκόμη καὶ στὸ βαθύτερο σκοτάδι.
2. Τί κάνετε σὲ περιστάσεις ποὺ κλονίζεται ἡ πίστη σας καὶ ταυτόχρονα λόγω ἀθυμίας – ραθυμίας δὲν μπορεῖτε νὰ προσευχηθεῖτε;
Παίζω μουσική. Εὐτυχῶς αὐτὴ ἡ εὐλογία μου δόθηκε, σὰν ἐργόχειρο, σὰν προσευχή, σὰν τρόπος ἐπικοινωνίας καὶ πρὸς τὰ κάτω, ἀλλὰ καὶ κυρίως πρὸς τὰ πάνω.
3. Γιατί ἐπιλέξατε ὡς μουσικὸ θέμα στὸν δίσκο σᾶς τὸν Μαρμαρωμένο Βασιλιά;
Γιατί τὸν ἀγάπησα πολύ. Καὶ τὸν περιμένω. Νάρθει σὰν ἀστραπή!!!
4. Ἡ λέξη “ἀλήθεια” ἀποτελεῖται ἀπὸ τὸ “Α”(στερητικὸ)+ “Λήθη”. “Αλήθεια” σημαίνει “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”.  Πῶς μέσω τῆς μουσικῆς μποροῦμε νὰ διατηρήσουμε τὴν ἱστορική μας μνήμη; Ντύνοντας μὲ πολλὴ γερὰ μουσικὰ θέματα, ἢ μελωδίες ἂν θέλετε, ποὺ νὰ ἀντέχουν στὸν χρόνο, ὅλα ἐκεῖνα ποὺ μᾶς συγκινοῦν καὶ ποὺ οἱ ὀρδὲς τῶν ἀνθελλήνων προσπαθοῦν νὰ....
μᾶς κάνουν νὰ ξεχάσουμε.  Ἔχει αὐτὴ τὴ δύναμη ἡ μουσική.
5.      Ἔχετε σκεφτεῖ – ἐμπνευστεῖ νὰ γράψετε μουσικὴ μὲ βάση τὰ τραγικὰ γεγονότα πού συμβαίνουν στὴν Ἑλλάδα;
Ὄχι ἀκόμη. Εἶναι πολὺ πρόσφατα, ὅλοι ἔχουν γνώμη καὶ ζοῦν οἱ πρωταγωνιστές τους. Προτιμῶ τὰ γεγονότα ὅταν πιὰ ἔχουν ἐξελιχθεῖ καὶ τελειώσει. Καὶ τοὺς ἀνθρώπους ἄλλωστε.
6.      Τί εἶναι ἡ Ἑλληνικὴ μουσική; Ἕνα λογικὸ δόγμα κανόνων, ἕνα συναίσθημα, μία συνείδηση, κάτι ἄλλο; Τί εἶναι αὐτὸ τὸ ὁποῖο τὴν καθιστὰ ξεχωριστή;
Ἑλληνικὴ μουσικὴ δυστυχῶς δὲν ἔχουμε. Πολὺ ἐλάχιστη. Τραγούδια χιλιάδες. Ἂν μιλᾶτε γιὰ τὴν μουσική, ποὺ ἐμένα ἐνδιαφέρει, εἶναι ἕνα ὄνειρο φωτεινό, εἶναι μία…. γαλανόλευκη σὲ ἦχο, εἶναι μία θάλασσα σὲ νότες καὶ τὸ ὕψιστο θὰ ἦταν ἴσως μία ἀκρόπολη σὲ ἕνα ἁπλό, παιδικὸ καὶ ὅμως μεγαλειῶδες μειδίαμα.
7.      Ποιὸς εἶναι ὁ ρόλος τῆς Πίστεως στὴν δημιουργία ἑνὸς μουσικοῦ σας ἔργου;
Ὁ πρῶτος καὶ ὁ τελευταῖος. Τὸ Α καὶ τὸ Ω. Τὸ ἄπιαστο ποῦ γίνεται γιὰ λίγο δικό σου καὶ μὲ ἕνα ἥσυχο ἀεράκι φεύγει καὶ πάλι. Καὶ πάντα, ἡ παιδικὴ καρδιὰ καὶ διάθεση.
8.      Πέτρινα χρόνια, …«Ἑλλάδα στοὺς ὤμους τὴ γῆ κουβαλᾶς, ἐσὺ ποὺ χάραξες τοὺς δρόμους, τὴ φωνή σου νὰ βρεῖς ζητάς».Γράψατε ἕνα ὑπέροχο τραγούδι κάπου 25 χρόνια πρίν. Εἶναι καράβι χωρὶς δική του πυξίδα ἢ κιβωτὸς ἡ πατρίδα μας;
Ἔχει καὶ πυξίδα καὶ γερὸ σκαρὶ καὶ καλοτάξιδη πάντα ἦταν καὶ θὰ εἶναι. Ἀπὸ καπετάνιους καὶ πληρώματα πάσχουμε. Καὶ ἀπὸ προορισμούς, Ἰθάκες.
9.      Πόσο εὔκολο εἶναι γιὰ ἕναν ἄνθρωπο τοῦ καλλιτεχνικοῦ χώρου ποὺ διακηρύττει Χριστὸ καὶ Ἑλλάδα νὰ ἀνέβει τόσο ψηλὰ καὶ τί δυσκολίες-εὐλογίες ἀντιμετώπισε στὸ διάβα του;
Ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός, οἱ δυσκολίες. Ἀλλὰ ἀσύγκριτα ἄλλης ποιότητας καὶ διάρκειας, οἱ εὐλογίες. Ὁ Χριστὸς εἶναι ὁ καλλίτερος σύμβουλος γιὰ ὅλα αὐτά.
10) Πόσο ἐπίκαιρη εἶναι ἡ παράδοσή μας;  Συνεχίζει καὶ σήμερα νὰ ἐμπνέει καλλιτέχνες;  Σὲ μία ἐποχὴ ἐθνικῆς καταθλίψεως ἡ Ἑλλάδα συνεχίζει νὰ παράγει πολιτισμό;
Ναὶ καὶ στὰ δύο, ἀλλιῶς οὔτε θὰ μὲ ξέρατε, οὔτε θὰ μοῦ ζητούσατε συνέντευξη.
11) Πῶς ἐμπνευστήκατε τὸ τραγούδι θὰ “θὰ ἔλθεις σὰν ἀστραπή”;
Θὰ σᾶς γελάσω. Ὅλα αὐτὰ γίνονται μέσα σου, μὲ ἕναν ἁπλὸ καὶ μαγικὸ τρόπο. Σὰν νὰ ἀκοῦς διάφορα στὸ ραδιόφωνο καὶ νὰ λὲς κάποια στιγμή, ὡραῖο εἶν’ αὐτό, τὸ κρατάω.
12) Πῶς  ἐξηγεῖτε τὴν ἐκκωφαντικὴ σιωπὴ τῶν πνευματικῶν ἀνθρώπων καὶ δημιουργῶν  γιὰ τὸ δράμα ποῦ βιώνει ὁ λαός μας;
Μιλάω ὅποτέ μου ζητηθεῖ. Καὶ παράγοντας μουσικὴ καὶ ἀπαντώντας σὲ ὅτι ἐρωτῶμαι. Καὶ δὲν αἰσθάνομαι καθόλου πνευματικὸς ἄνθρωπος. Λίγο μὲ προσβάλλει ὁ ὅρος καὶ τὸ τί σημαίνει πιά.
13) Τί εἶναι αὐτό, τὸ ὁποῖο μπορεῖ νὰ σᾶς συγκινήσει σὲ ἕναν ἄνθρωπο;
Ὁ πόνος, τὸ κόμπλεξ, ἡ δειλία, ἡ ἀτζαμοσύνη. Καὶ σὲ μία ἄλλη ἀνάγνωση, ἡ παλικαριά.
14) Τί μπορεῖ νὰ ἑνώσει τοὺς Ἕλληνες;
Ὁ Ἰησοῦς Χριστός, ὁ Ἐσταυρωμένος!
15) Τέτοιοι ποῦ εἴμαστε, τέτοιους ἔχουμε ἢ τέτοιοι ποῦ εἶναι, τέτοιοι τοὺς ἀξίζουμε;
Καὶ τὰ δύο σωστὰ εἶναι. Μὲ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις οἱ ὁποῖες ἐλπίζω αὔριο, θὰ κάνουν τὸν νικηφόρο ἀγώνα καὶ γιὰ ὅλους τους ἄλλους.
16) Ἕνα μήνυμα, τὸ ὁποῖο ἐνδεχομένως θὰ θέλατε νὰ στείλετε σὲ ὅλους τους ἀναγνῶστες τῆς Ἑνωμένης Ρωμηοσύνης.
Ὅλα ὅσα σᾶς εἶπα, μπορεῖ καὶ νὰ ‘ναὶ ἐντελῶς ἀλλιῶς. Ὁ χρόνος καὶ ὁ πόνος θὰ δείξουν!
Εὐχαριστοῦμε τὸν μουσικὸ κ. Ἀρτέμιο Φανουργιάκη, γιὰ τὴν συνδρομή του, στὴν συνέντευξη αὐτή!
Γιὰ τὴν ΄΄ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ΄΄
Τομέας Νεότητος Ἀθηνῶν

 ΠΗΓΗ:http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ηπατίτιδα

Καμπάνια Ενημέρωσης για την ηπατίτιδα C

Τι είναι επιτέλους αυτά τα μυστηριώδη κίτρινα γράμματα “C” που εμφανίστηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης για 2 μέρες; Είναι το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών από τον σύλλογο ασθενών ήπατος “Προμηθέας”, για την ηπατίτιδα C.

Τα γράμματα εμφανίστηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων των ενημερωτικών βίντεο που θα προβληθούν στην τηλεόραση και στο youtube. 
Μια ιδέα που δημιουργήθηκε πριν 2 χρόνια με αντίστοιχη καμπάνια ενημέρωσης στη Νέα Υόρκη. Στόχο έχει να κεντρίσει την προσοχή του ανυποψίαστου κοινού για μια μεγάλη απειλή που κυκλοφορεί ανάμεσά μας....
.
Δείτε το βίντεο
madata

Για την Ελλάδα, όπου υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 200,000 ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα C, το πιο ανησυχητικό είναι ότι μόλις 29.000, δηλαδή το 20%, από αυτούς γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί από την νόσο ενώ από αυτούς μόνο οι 13.000.δηλαδή το 7%-8%, έχουν λάβει θεραπεία. 
Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που νοσούν δεν το γνωρίζουν. 
Η ηπατίτιδα C είναι μια ασυμπτωματική νόσος, δηλαδή οι περισσότεροι ασθενείς με χρόνια λοίμωξη από τον HCV δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα μέχρι η κατάσταση της υγείας τους να επιδεινωθεί σοβαρά.