Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η Ελληνική Γλώσσα στον ... αέρα!!!



Διδάσκει (online) ελληνικά όλον τον πλανήτη


Μετέτρεψε την κρίση σε ευκαιρία και... βάλθηκε να μάθει ελληνικά σε ομογενείς και φιλέλληνες κάθε ηλικίας, μέσω μιας υπερσύγχρονης διαδικτυακής πλατφόρμας που επιτρέπει σε δασκάλους και μαθητές από κάθε γωνιά του πλανήτη να μοιράζονται κείμενα, βίντεο και ήχους σε πραγματικό χρόνο.
 Η ιδέα της δημιουργίας ενός διαδικτυακού σχολείου στριφογύριζε στο μυαλό της από τότε που ήταν φοιτήτρια. «Μετά τις σπουδές μου άρχισα να δουλεύω σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, επομένως δεν προλάβαινα να ασχοληθώ με την υλοποίηση της ιδέας. Οταν όμως έμεινα άνεργη, αποφάσισα να κυνηγήσω το όνειρό μου σχεδιάζοντας το Greek Lessons Online (διαδικτυακά μαθήματα ελληνικών), μια υπηρεσία για ανθρώπους που αγαπούν την ελληνική γλώσσα ή θέλουν να γνωρίσουν την Ιστορία και τον πολιτισμό μας» λέει στη «δημοκρατία» η νεαρή φιλόλογος Στέλλα Μπομποτσιάρη-Βρη.
 Με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και μεταπτυχιακό στο Λονδίνο με θέμα τη χρήση τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση, δεν δυσκολεύτηκε να καταρτίσει ένα πρόγραμμα διδασκαλίας μέσω ίντερνετ, προσαρμοσμένο στις ανάγκες μικρών και μεγάλων. «Τα μαθήματα ξεκίνησαν πριν από μία διετία και στηρίζονται στην αλληλεπίδραση και τη συμμετοχή των μαθητών. Το κλειδί είναι η χρήση ενός διαδραστικού πίνακα, ενώ χρησιμοποιούνται επίσης βίντεο, κουίζ, ακόμα και τραγούδια. Ο μαθητής χρειάζεται μόνο έναν υπολογιστή με κάμερα και σύνδεση στο διαδίκτυο, ένα μικρόφωνο, ακουστικά και τα βιβλία του».
 Αίτηση και κόστος
 Οι υποψήφιοι μαθητές δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα www.greek-lol.com. «Πριν από την εγγραφή τους, προηγείται ένα μάθημα γνωριμίας, διάρκειας 15 λεπτών, χωρίς κόστος. Αν χρειαστεί, περνούν και από ένα δοκιμαστικό τεστ, για να δούμε σε ποιο επίπεδο βρίσκονται. Κάθε τμήμα έχει δυο τρεις μαθητές, ενώ γίνονται και ιδιαίτερα».
 Οι τιμές για ένα μάθημα σε γκρουπ τριών ατόμων ξεκινούν από τα 10 ευρώ, ανάλογα με το επίπεδό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό το Greek Lessons Online απέκτησε και το πρώτο «αδερφάκι» του, το διαδικτυακό φροντιστήριο «Ετσι μαθαίνω», που απευθύνεται αποκλειστικά σε Ελληνες μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.
 Σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία
 Οι περισσότεροι μαθητές του διαδικτυακού σχολείου είναι παιδιά και σύζυγοι ομογενών που θέλουν να μάθουν ελληνικά ή να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους. «Η μικρότερη μαθήτριά μας είναι επτά ετών και η μεγαλύτερη πάνω από 60! Εχουμε παιδιά από την Αμερική, την Αυστραλία και την Αγγλία, Αμερικανίδες ή Ιταλίδες που έχουν παντρευτεί Ελληνες. Εχουμε και ξένους που θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας και δείχνουν μεγάλο ενθουσιασμό. Στο παρελθόν, είχα μαθήτρια στις ΗΠΑ που ξυπνούσε στις 4 το πρωί για να μάθει ελληνικά, λόγω της διαφοράς ώρας».
 Γεράσιμος Κόντος
 ΠΗΓΗ:http://www.dimokratianews.gr/c

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου