Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τό σκόρδο

Oι ασυνήθιστες χρήσεις του σκόρδου!
Αρχή φόρμαςΤέλος φόρμας

Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι καλλιεργούσαν το σκόρδο για τα τρόφιμα, για να θεραπεύσουν τις πληγές, τις μολύνσεις των αυτιών, τη λέπρα, την αποκατάσταση της αρρενωπότητας, για να αποκρούσουν τους βρικόλακες και τους σκορπιούς. 
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι λάτρευαν και λατρεύουν ακόμη το σκόρδο.
Δείτε παρακάτω τις ασυνήθιστες χρήσεις του σκόρδου που ίσως να μην έχετε ακούσει για αυτές!
1. Ως θεραπεία για την ακμή:
 Κουραστήκατε να χρησιμοποιείται το λάδι από το δέντρο τσαγιού ως θεραπεία για την ακμή που τελικά ίσως σας προκαλεί και περισσότερη; Δοκιμάστε το σκόρδο.
Το σκόρδο καθαρίζει το αίμα και έχει και αντιβιοτικές ιδιότητες. Εϊναι αποτελεσματικό κατά της ακμής και άλλων δερματικών παθήσεων.
Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα επίμονα σπυράκια με το τρίψιμο ωμού σκόρδου στο πρόσωπό σας. Μπορείτε επίσης να συνθλίψετε τις σκελίδες του σκόρδου και να πάρετε το εκχύλισμα του.
Βουτήξτε ένα κομμάτι γάζας στο χυμό του σκόρδου χυμό και εφαρμόστε το στα σπυράκια. 

2. Ως εντομοαπωθητικό:
 Τα κουνούπια απωθούνται από το σκόρδο. Δεν είναι σαφές για ποιο λόγο , αλλά λέγεται ότι οι ενώσεις του φυτού είναι επιβλαβή για τα κουνούπια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας με την τοποθέτηση σκελίδων όπου υπάρχουν κουνούπια, ή εφαρμόζοντας κομμάτια του στα εκτεθειμένα μέρη του δέρματός σας.
3. Για την προστασία των κατοικίδιων σας: 
Το σκόρδο δεν απωθεί μόνο τα κουνούπια,αλλά και τα τσιμπούρια, τους ψύλλους και άλλα παράσιτα. Ορισμένες μάρκες τροφών για ζώα περιέχουν αφυδατωμένο σκόρδο για να αποκρούουν τα παράσιτα που τρέφονται με τα κατοικίδια ζώα. Ιδιοκτήτες αλόγων τρίβουν ακόμη και τα άλογά τους με ένα μείγμα σκόρδου για να κρατήσουν τα επιβλαβή έντομα μακριά. Βεβαιωθείτε ότι έχει μια σταθερή ποσότητα σκόρδου στη διατροφή του για να το προστατεύσετε από τα έντομα.
4. Ως φυτοφάρμακο:
 Πολλά εμπορικά φυτοφάρμακα είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον. Το σκόρδο μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό με κάποια από τα εμπορικά προϊόντα. Απλά ανακατέψτε σκελίδες σκόρδο και εκχύλισμα με πιπέρι και λίγο σαπούνι για να φτιάξετε το δικό σας φυτοφάρμακο.
5. Ως αντιβιοτικό:
 Δεν είναι σκόπιμο να αντικαταστήσετε το σκόρδο με τα εμπορικά αντιβιοτικά, αλλά υπάρχουν φορές που μπορεί να φανεί πρακτικό. Όταν συμβαίνουν ατυχήματα και το ιατρικό προσωπικό δεν είναι συνήθως κάπου κοντά για να παράσχει πρώτες βοήθειες στους ασθενείς, τότε εσείς ή κάποιος άλλος, προσπαθήστε να ψάξετε για σκελίδες σκόρδου. Θρυμματίστε το ωμό σκόρδο και απλώστε το πάνω στην πληγή. Είναι ένα ισχυρό αντιβιοτικό που μπορεί να σκοτώσει τα στελέχη των βακτηρίων του σταφυλόκοκκου.
6. Ως κόλλα:
Αν δεν έχετε ένα μπουκάλι κόλλα στο σπίτι σας, δεν πειράζει. Αν έχετε σκελίδες σκόρδου στο ψυγείο, τότε μπορείτε να κάνετε μια στιγμιαία κόλλα. Πάρτε τις σκελίδες και συνθλίψτε τες. Η κόλλα θα λειτουργήσει αν τρίψετε το χυμό του σκόρδου σε χαρτί ή γυαλί. Οι κόλλες που κατασκευάζονται από σκόρδο χρησιμοποιούνται στην Κίνα για την επισκευή γυαλιών!
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου