Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Ηπατίτιδα

Καμπάνια Ενημέρωσης για την ηπατίτιδα C

Τι είναι επιτέλους αυτά τα μυστηριώδη κίτρινα γράμματα “C” που εμφανίστηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης για 2 μέρες; Είναι το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών από τον σύλλογο ασθενών ήπατος “Προμηθέας”, για την ηπατίτιδα C.

Τα γράμματα εμφανίστηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων των ενημερωτικών βίντεο που θα προβληθούν στην τηλεόραση και στο youtube. 
Μια ιδέα που δημιουργήθηκε πριν 2 χρόνια με αντίστοιχη καμπάνια ενημέρωσης στη Νέα Υόρκη. Στόχο έχει να κεντρίσει την προσοχή του ανυποψίαστου κοινού για μια μεγάλη απειλή που κυκλοφορεί ανάμεσά μας....
.
Δείτε το βίντεο
madata

Για την Ελλάδα, όπου υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 200,000 ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα C, το πιο ανησυχητικό είναι ότι μόλις 29.000, δηλαδή το 20%, από αυτούς γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί από την νόσο ενώ από αυτούς μόνο οι 13.000.δηλαδή το 7%-8%, έχουν λάβει θεραπεία. 
Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που νοσούν δεν το γνωρίζουν. 
Η ηπατίτιδα C είναι μια ασυμπτωματική νόσος, δηλαδή οι περισσότεροι ασθενείς με χρόνια λοίμωξη από τον HCV δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα μέχρι η κατάσταση της υγείας τους να επιδεινωθεί σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου