Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η Εφημερίδα!!!

10 λόγοι για να μην πετάτε ποτέ την εφημερίδα

Μπορεί τα νέα της να σας φαίνονται πλέον χθεσινά όμως η χρησιμότητά της είναι πάντα επίκαιρη.
Απομακρύνει τις μυρωδιές...

Γεμίστε ένα τάπερ ή ένα θερμός με χαρτί εφημερίδας και αφήστε το έτσι για ένα βράδυ. Mέχρι το πρωί θα έχει εξαφανιστεί οποιαδήποτε μυρωδιά.

Τα κάνει αόρατα
Με το κλασικό καθαριστικό περάστε τζάμια και γυαλικά και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.

Κρατάει το σπίτι καθαρό
Κρατήστε τις παλιές εφημερίδες κάπου κοντά στην είσοδο. Τις μέρες της βαρυχειμωνιάς θα έχετε το πιο οικολογικό πατάκι και δεν θα λερώνετε το σπίτι.

Χαρτί περιτυλίγματος
Χρησιμοποιήστε τις μικρές αγγελίες για να αμπαλάρετε το δώρο για τη φίλη σας που βρήκε δουλειά (ή γαμπρό) ή τις σελίδες με τα κόμικς για ένα παιδικό δώρο.

Πιο φρέσκα λαχανικά
Κρατήστε χαμηλά την υγρασία στο θάλαμο λαχανικών του ψυγείου στρώνοντας δύο φύλλα εφημερίδας στον πυθμένα του θαλάμου.

Μεταφορές χωρίς απώλειες
Ό,τι γυαλικά έχετε σε μια μετακόμιση τυλίξτε τα με εφημερίδα. Αν μάλιστα παραγεμίσετε με εφημερίδες τα κενά της κούτας με τα γυαλικά, τότε δεν θα έχετε απώλειες.

Προετοιμάστε το έδαφος
Κουρέψτε καλά το γρασίδι σε έκταση 2-3 τετραγωνικών. Τοποθετήστε 4 στρώσεις με εφημερίδα και από πάνω καλύψτε περίπου 10 εκατοστά με ξερά φύλλα ή άχυρο. Ρίξτε μπόλικο νερό. Την άνοιξη ο χώρος θα είναι έτοιμος για το λαχανόκηπό σας.

Πιο ώριμες ντομάτες
Βιάζεστε να ωριμάσουν οι ντομάτες σας; Τυλίξτε την καθεμία χωριστά με εφημερίδα και αφήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου. Θα ωριμάσουν γρήγορα.

Στέγνωμα express
Βιάζεστε να στεγνώσουν τα αγαπημένα σας αθλητικά ως το επόμενο πρωινό; Βάλτε μέσα στα παπούτσια εφημερίδα και θα έχουν στεγνώσει.

Kαθάρισμα για αντίκες
Πολλά παλιά αντικείμενα που με κόπο και ιδρώτα έχουμε φέρει στο σήμερα έχουν ευαίσθητο φινίρισμα, που καταστρέφεται από ένα κοινό καθαριστικό υγρό. Μουσκέψτε λίγη εφημερίδα σε ένα διάλυμα από 50% λευκό ξίδι και 50% ζεστό νερό και καθαρίστε τις ευαίσθητες αντίκες σας. Αφήστε να στεγνώσει.

ΠΗΓΗ:Parapona-Rodou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου