Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ζελέ ....

....από γάλα
 

Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
 
Υλικά
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 15 μπισκότα πτι μπερ, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  •  
  •  
  •  
  •  
Μερίδες 5
Προετοιμασία 10΄ - 15΄ 
 Αναμονή 1 ώρα
Διαδικασία 
 Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν και, παράλληλα, γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και άφθονα παγάκια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι αυτή να λιώσει. Μόλις το γάλα αρχίσει να παίρνει βράση, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Στύβουμε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε πάνω στο μπολ με τα παγάκια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να κρυώσει (βοηθούν πολύ τα παγάκια) και να πήξει ελαφρώς.

Μοιράζουμε τα μισά σπασμένα μπισκότα σε 5 μπολάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα. Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι το ζελέ να σφίξει. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα σπασμένα πτι μπερ και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: http://www.glykesistories.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου