Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η "Θεοκτονία"!!!

ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΩΝ;
Αλέξανδρος Κ. Παπαδερός

Παρακολούθησα στην τηλεόραση μέρος της συνέντευξης Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στα πλαίσια της Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Τον άκουσα να επικαλείται το Θεό («μα προς Θεού», «για όνομα του Θεού» και παρόμοια). Δεν ενδιαφέρει αν το έκανε συνειδητά ή όχι. Επανέφερε όμως στη μνήμη μου παλιά μου σκέψη και επιθυμία, πού άλλες μέριμνες δεν επέτρεψαν να την ικανοποιήσω. Καθώς όμως το μάθημα των «θρησκευτικών» επανέρχεται και πάλι με ένταση στην πολιτική συζήτηση, προτείνω να το πράξει κάποιος ή κάποιοι, που και αρμοδιότητα έχουν και ευθύνη: 
Να μελετήσουν δηλαδή αγορεύσεις πολιτικών αρχηγών και βουλευτών τόσο στο Κοινοβούλιο, όσο και σε δημόσιους χώρους και να σημειώσουν φράσεις τους με χωρία ή σύμβολα από την Αγία Γραφή ή τον λειτουργικό βίο της Εκκλησίας μας, να συνθέσουν ένα τεύχος (το υλικό που θα συλλέξουν θα είναι σίγουρα πλούσιο), να προσθέσουν φωτογραφίες των ρητόρων ή να επικαλεσθούν τη συνδρομή κάποιου σκιτσογράφου. Το τεύχος να σταλεί στους πολιτικούς μας με το απλό ερώτημα: Αν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει τη μόδα και αξίωση της οργανωμένης πια αθεΐας, να τεθεί στο περιθώριο της ζωής μας ο Θεός (βλπ. Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα πολλά) και τα περί Θεού να γίνουν στο σχολείο σκιώδη, ποιός θα καταλάβαινε τις αγιογραφικές και άλλες σχετικές αναφορές των πολιτικών; Και τελικά: Τί σκοπεύουν να «σπείρουν» στις ψυχές των παιδιών, αν αφαιρέσουν «σύρριζα» όσα πνευματικά στήριξαν τη ζωή του λαού μας στη διαδρομή πολλών αιώνων; 
Η δεξιόστροφη πολιτική στη χώρα μας, θεωρώντας πως έχει την Εκκλησία «στην τσέπη» της, την εκμεταλλεύτηκε παντοιοτρόπως και συνεχίζει να το επιδιώκει. Οι ευρισκόμενοι κάπου στο κέντρο, φαίνεται ν’ αμφιταλαντεύονται και σ’ αυτό το καίριο ζήτημα. Η δε αριστερόστροφη πολιτική δεν φαίνεται να έχει κατανοήσει ακόμη, ότι το μεγαλύτερο «τροχαίο ατύχημα» στην Ιστορία της ανθρωπότητας υπήρξε το εγχείρημα της θεοκτονίας! Στήριξε την ιδεολογία της σε κατ’ ουσίαν χριστιανικές αξίες κοινωνικού βίου, τις οποίες προσπάθησε ὀμως να εφαρμόσει χωρίς Χριστόν, ακριβέστερα ξανασταυρώνοντας το Χριστό και μυριάδες χριστιανούς (πρώτα στο χώρο της Ορθοδοξίας μάλιστα) και ζητώντας από τους πιστούς να αρνηθούν την πίστη τους, προκειμένου να κερδίσουν «τον κόσμον όλον», το νέο οικοδόμημα δηλαδή, που παρέμεινε ουτοπία, ακριβώς επειδή έσπρωξε στο περιθώριο εκείνες τις δημιουργικές δυνάμεις, που θα μπορούσαν να συμπράξουν δημιουργικά στην οικοδόμησή του. Το «ατύχημα» δυστυχώς συνεχίζεται και μάλιστα σε χθαμαλά πεζοδρόμια. Κρίμα!
Αλέξανδρος Κ. Παπαδερός
τ. Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης
ΠΗΓΗ:http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου