Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Το Εκκλησάκι της Οσίας Μελώς


Της Ξανθίππης Αγρέλλη

Εκεί που συνομιλεί ο καταγάλανος ουρανός, με το καταπράσινο δάσος. Εκεί που την μελωδία της φύσης, την δίνουν τα ωδικά πτηνά και τα αμέτρητα καλοκαιρινά τζιτζίκια. Εκεί όπου οι πλαγιές ντύνονται με ευωδιαστά άνθη βότανα και φυτά. Σε ένα ερημικό μέρος, που η σιωπή κάνει παρέα με την γαλήνη, βρίσκεται το Εκκλησάκι της Οσίας Μελώς.
Κρυμμένο πίσω από την πλαγιά του λόφου, κτισμένο από ευλαβείς βοσκούς, σαν κατάλευκο περιστεράκι, αναδύει όπως το μυρωμένο θυμίαμα, όλη την κατάνυξη και την Αγιότητα μας καινοφανούς Αγίας, της αναχωρήτριας και ερημίτισσας Οσίας Μελώς.

Κάθε χρόνο ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ, μαζί με πολλούς κληρικούς και πολλούς ευλαβείς προσκυνητές, ανηφορίζουν ως τη πιο απόμερη ορεινή ράχη, για να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας. Εφέτος οργανώθηκε και πάλι με μεγάλη επιτυχία μια προσκυνηματική εκδρομή, σε αυτό το ευλογημένο μέρος.

Μετά την Θεία Λειτουργία, και την Ακολουθία της Αρτοκλασίας, οι τυχεροί προσκυνητές είχαν την ευκαιρία, να απολαύσουν ένα θεσπέσιο πρωινό ξεκίνημα. Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιότατος, αναφέρθηκε στην μοναχική, ερημική ζωή της Όσιας Μελώς, την αφιερωμένη στον Κύριο. Ακολούθως ευχαρίστησε τον ιερό κλήρο, το πλήθος των προσκυνητών, αλλά και όσων συνδράμουν στην διατήρηση του άλλοτε Μοναστηριακού Ιερού χώρου.

Όπως τον Δήμαρχο κ. Καίσερλη τον κ. Πη και τον κ. Γεωργαλή, που ήσαν παρόντες, καθώς και όλο το Δ.Σ, που βελτίωσε το δρόμο. Επίσης ευχαρίστησε τους δωρητές του γύρω κτήματος, της οικογένειας Μιχάλη Κουτελά και την ομάδα εθελοντών, 'Μαύρους Λύκους,' για το πετρόκτηστο προσκυνητάρι που έφτιαξαν, αλλά και για την συντήρηση των γύρω δένδρων και φυτών.

Το ατέλειωτο ειδυλλιακό τοπίο, προκλητικά ξεδιπλώνονταν μπροστά μας. Οι απέραντοι καλλιεργημένοι κάμποι, με τα αμπέλια και τα καλοκαιρινά κηπευτικά, συναντούν τα πυκνοφυτεμένα περιβόλια, με τα ποικίλα καρποφόρα δένδρα. Λιβάδια και σταροχώραφα, καταλήγουν ως την ανήσυχη θάλασσα που σφιχταγκαλιάζει τις ακτογραμμές του νησιού της όμορφης Κω. Ο βραχνός θόρυβος του λεωφορείου, προσφορά του Δήμου, ανακατεμένος με αυτόν από τα φλύαρα τζιτζίκια, μας συντρόφεψαν ως το κέντρο της πόλης μας. Με την ματιά μας πλημμυρισμένη με όμορφες εικόνες, τις αισθήσεις μας να συνοδεύει η αξεπέραστη μυρωδιά της θυμαρο-ρίγανης και την καρδιά μας γεμάτη αγαλλίαση, ευχηθήκαμε να ξαναβρεθούμε όλοι και τον επόμενο χρόνο.


ΠΗΓΗ:http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/24536-polus-komos-t

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου