Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Θυρανοίξια Ιερού Ναού στην Αδριανούπολη

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 91 ΧΡΟΝΙΑ (ΦΩΤΟ)


altΤων Νίκου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου

Ο θριαμβευτικός παιάνας της Αναστάσεως, το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε και πάλι, για πρώτη φορά ύστερα από 91 χρόνια στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου της Μακράς Γέφυρας (Ουζούνκιοπρού) της επαρχίας Αδριανουπόλεως.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τον Αγιασμό των θυρανοιξίων του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό.
Ο Ιερός Ναός που ανακαινίσθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Μακράς Γέφυρας (Ουζούνκιουπρού) ήταν κατάμεστος από εκατοντάδες προσκυνητές από τον Έβρο, ορισμένοι εκ των οποίων κατάγονταν από την περιοχή, αλλά και από άλλες πόλεις της βορείου Ελλάδος. Κλήρος και λαός έψαλε με συγκίνηση το «Χριστός Ανέστη» με πρώτο τον Οικουμενικό Πατριάρχη ενώ μετά τον Αγιασμό τελέστηκε αρτοκλασία.
Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης έψαλε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των μακαριστών Μητροπολιτών Νικηφόρου και Φωτίου καθώς και των ιερέων που διακόνησαν στην Μακρά Γέφυρα.

alt
alt
alt
alt


Προηγουμένως ο δήμαρχος της πόλης, σε υπαίθρια εκδήλωση μπροστά από τον Ιερό Ναό, καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, το Νομάρχη, βουλευτές-εκπροσώπους του Λαϊκού Κόμματος, τους εκατοντάδες προσκυνητές από την Ελλάδα αλλά και τους κατοίκους της πόλης μιλώντας για τη σημασία και τις δυνατότητες της φιλίας των δύο γειτονικών λαών.
Από νωρίς το πρωί στην Μακρά Γέφυρα συνέρρεαν προσκυνητές από την Ελλάδα οι οποίοι με συγκίνηση και ευλάβεια άναβαν ένα κερί στην είσοδο του Ιερού Ναού ο οποίος θα λειτουργήσει ως μουσειακός χώρος. Πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων ο δήμαρχος της πόλης δέχθηκε στο γραφείο του τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, παρουσία του δημάρχου Διδυμοτείχου και του αντιδημάρχου Αλεξανδρουπόλεως.

alt
alt
alt
ΠΗΓΗ:http://www.agioritikovima.gr/oikpa/21599-chritos-aneti
«Χριστός Ανέστη» στη Μακρά Γέφυρα ύστερα από 91 χρόνια (Φώτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου