Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η Κιβωτός του Νώε


Η   κ ι β ω τ ό ς   τ ο υ   Ν ώ ε


      Τα πολύ παλιά χρόνια όλοι οι άνθρωποι ήταν πολύ κακοί: είχαν ξεχάσει το Θεό και έκαναν όλοι τους αμαρτίες και κακές πράξεις. Όλοι, εκτός από έναν: το Νώε.

      Αυτός αγαπούσε πολύ το Θεό, ήταν πολύ καλός και δίκαιος άνθρωπος και πάντα έκανε το θέλημα του Θεού. Ο Θεός ήταν πολύ στεναχωρημένος με τους ανθρώπους που έγιναν τόσο κακοί. Μια μέρα λοιπόν, είπε στο Νώε:

      - Θα γίνει μεγάλη καταστροφή και θα πεθάνουν όλοι οι άνθρωποι και τα ζώα πάνω στη γη. Αλλά η οικογένεια σου και εσύ θα σωθείτε. Πρέπει όμως να φτιάξεις μια πολύ μεγάλη κιβωτό –κιβωτός είναι ένα τεράστιο πλοίο- και να μπεις μέσα εσύ η γυναίκα σου και τα παιδιά σου. Επίσης, να μπουν και δυο από όλα τα ζώα και τα πουλιά που υπάρχουν. Θα πάρεις και πολλά φαγητά μαζί σου για τα ζώα αλλά και εσάς.

      Ο Νώε έκανε αμέσως ό,τι του είπε ο Θεός. Όταν έφτιαξε την κιβωτό, μπήκε μέσα η γυναίκα του, τα παιδιά του και ήρθαν ζευγάρια απ’ όλα τα ζώα και τα πουλιά του κόσμου και μπήκανε και αυτά μέσα. Τελευταίος απ’ όλους μπήκε ο Νώε. Μόλις έκλεισε η πόρτα της κιβωτού άρχισε να βρέχει πάρα πολύ δυνατά σαν να έπεφταν ορμητικά ποτάμια από τον ουρανό. Έβρεχε για σαράντα μέρες και σαράντα νύχτες. Έπεσε τόσο πολλή βροχή που τα πάντα πλημμύρησαν, ακόμα και τα βουνά σκεπάστηκαν και δεν φαινόντουσαν πια.

      Έτσι, πνίγηκαν όλοι όσοι ζούσαν στη γη και δεν έμεινε ούτε ένας. Ο μόνος που σώθηκε ήταν ο Νώε και η οικογένεια του.

      Μετά από σαράντα μέρες λοιπόν, σταμάτησε η βροχή. Ύστερα από μέρες ο Νώε έστειλε ένα κοράκι για να δει αν στέγνωσε το έδαφος και μπορούσαν αν βγουν έξω από την κιβωτό, ώστε να μπορέσουν να χτίσουν αυτοί το σπίτι τους και τα ζώα τις φωλιές τους. Όμως το κοράκι έφυγε και δε ξαναγύρισε πίσω γιατί βρήκε πολλά ψόφια ζώα και ψάρια και κάθισε να τα φάει.

     Έτσι λοιπόν ο Νώε έστειλε ένα περιστέρι, το οποίο δε βρήκε στεγνό μέρος για να σταθεί ούτε σπόρους για να φάει και γύρισε πίσω κρατώντας ένα πράσινο φύλλο ελιάς.

     Τότε ο Νώε κατάλαβε ότι τα νερά είχαν αρχίσει να κατεβαίνουν και να φαίνονται τα δέντρα. Όταν ξανάστειλε το περιστέρι, εκείνο δε γύρισε πίσω, γιατί βρήκε στεγνό χώμα να πατήσει. Κατάλαβε λοιπόν ο Νώε πως τα νερά είχαν τραβηχτεί και άνοιξε την κιβωτό. Τότε του είπε ο Θεός:

     - Βγείτε από την κιβωτό όλοι. Έτσι και έγινε, μόλις βγήκαν ο Νώε έκανε μια μεγάλη προσευχή στο Θεό για να Τον ευχαριστήσει που τους έσωσε.

      Και ο Θεός του είπε:

     - Νώε, να είσαι ευλογημένος εσύ και η οικογένεια σου και να ζείτε αγαπημένα και ειρηνικά. Εγώ σας υπόσχομαι ότι δε θα ξανασυμβεί τέτοια πλημμύρα στη γη. Και για να θυμάστε αυτή μου την υπόσχεση θα σας στέλνω το ουράνιο τόξο κάθε φορά που τα σύννεφα βροχής θα μαζεύονται στον ουρανό.

     Και τότε, ένα υπέροχο ουράνιο τόξο σχηματίστηκε στον ουρανό.


 ΠΗΓΗ:http://www.panagiachrysopolitissa.com/index.php?option=com_content&view=article&id=36&Itemid=179

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου