Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ



.Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι και θρεπτική και πλούσια σε γεύση. Φτιάχνεται γρήγορα κι εύκολα χωρίς να περιττά έξοδα.

Πως φτιάχνουμε την πατατοσαλάτα :

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που έχουμε στάξει μερικές σταγόνες λεμόνι. Αφού βράσουν και κρυώσουν τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια

Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε στο μούλτι το σησαμέλαιο, το χυμό απο το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μπώλ βάζουμε τα υλικά μας και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με ελάχιστη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά ώστε η σάλτσα να πάει παντού.

Σκεπάζουμε το μπωλ και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Υλικά :

300 γρ. πατάτες
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
8-10 μέτριες λιαστές ντομάτες
1 κ.σ. κάπαρη
χυμό απο ένα λεμόνι
4-5 κ.σ. σησαμέλαιο
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη 
ΠΗΓΗ:http://www.agioritikovima.gr/diafora/cook/269-cook-sofia/18382-nitiimi-patat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου