Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η πρόληψη του καρκίνου



Μάγια Τσόκλη:

Πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού.


Η γνωστή δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη, παρότρυνε όλες τις γυναίκες να βάλουν στην ρουτίνα τους την ετήσια μαστογραφία και τον υπέρηχο, όπως και την επίσκεψη στον γιατρό τους και τόνισε ότι δε θα πρέπει να φοβούνται.

Ένα χρόνο σχεδόν μετά από την περιπέτειά της με τον καρκίνο, η Μάγια Τσόκλη μίλησε για όλα όσα έζησε με στόχο να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες, ώστε να μην ξεχνούν το τακτικό τους ραντεβού με τον γιατρό τους, τονίζοντας ότι η πρόληψη είναι ο πρώτος εχθρός του καρκίνου.
«Ο βασικός λόγος που αποφάσισα να έρθω και να μιλήσω είναι γιατί θεωρώ ότι το κοινό σου είναι το κοινό που πρέπει να ακούσει κάποια πράγματα για την ιστορία του καρκίνου του μαστού. Τον καρκίνο πρέπει να τον δούμε σαν ένα μέρος της ζωής μας. Τίποτα δεν τελειώνει, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Είναι κι αυτό κάτι το οποίο ζούμε και ελπίζουμε ότι το προσπερνάμε», είπε.«Δεν χρειάζεται φόβος. Ο φόβος καθυστερεί. Η καθυστέρηση είναι επικίνδυνη. Πρέπει να είμαστε τολμηροί. Είναι μία η ζωή μας, πρέπει να προσπαθούμε να τα ξεπερνάμε αυτά και να συνεχίζουμε», τόνισε.
Η Μάγια Τσόκλη παραδέχθηκε επίσης ότι σε όλη την περιπέτεια με τον καρκίνο, το περιβάλλον παίζει μεγάλο ρόλο, ξεκαθάρισε όμως ότι σε όλο αυτό το δύσκολο δρόμο είσαι μόνος σου.
«Το περιβάλλον παίζει μεγάλο ρόλο, παρ’ ότι είσαι μόνος σου. Έχεις πολύ χρόνο να μιλήσεις με τον εαυτό σου. Η στιγμή που περνάς μια τέτοια περιπέτεια είναι δική σου στιγμή κι εσύ πρέπει να έρθεις πρώτος από όλους. Όλα πρέπει να πάνε στην άκρη», είπε.
Όσο για το μεγαλύτερό της φόβο όταν έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο;«Ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν για τη ζωή μου, ότι είχα να αντιμετωπίσω έναν καρκίνο», απάντησε.


ΠΗΓΗ: http://www.madata.gr/diafora/media/234639.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου