Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ



  Μήνυμα στους μαθητές να συνεχίσουν τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μιλώντας σε μαθητές των Γυμνασίων Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης και Δραβίσκου και Πετριτσίου νομού Σερρών.

«Σας περιβάλλουμε με αγάπη και στοργή ειλικρινή και ανιδιοτελή. Στηρίζουμε σε εσάς πολλές ελπίδες και αναγάγουμε την εμπιστοσύνη μας σε εσάς. Να βαδίζετε στα ίχνη των προγόνων σας. Να έχετε αυτοσεβασμό και αυτοπεποίθηση και κουράγιο στον αγώνα της ζωής. Να συνεχίσετε τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις που όλοι μας κληρονομήσαμε από τους πατέρες μας. Έτσι θα πετύχετε στη ζωή» είπε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλές σειρήνες. Υπάρχουν πολλοί πειρασμοί. Τα ναρκωτικά, οι ξενόφερτες συνήθειες από την Ευρώπη και άλλα μέρη που προσπαθούν να επηρεάσουν τους νέους και να τους τραβήξουν προς άλλες κατευθύνσεις.

Αλλά η δική μας πατρική φιλική συμβουλή και προτροπή είναι να μείνετε εδραίοι και αμετακίνητοι στις ρίζες σας και στους πατέρες μας που δόξασαν την Ορθοδοξία και όταν τους κάλεσε η ιστορία έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Εύχομαι αυτό το αγωνιστικό και ηρωϊκό φρόνημα να μην σας λείψει ποτέ».

Στη συνέχεια συνέστησε στους μαθητές να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία, την Εκκλησία και την Ελλάδα που, όπως επισήμανε, σήμερα διέρχεται μια δύσκολη στιγμή, δύσκολη καμπή της ιστορίας. «Ευχόμαστε σύντομα να ξεπεράσει ο ελληνικός λαός τη δύσκολη αυτή συγκυρία και να πορευόμαστε όλοι μαζί τον δρόμο του πεπρωμένου της φυλής και του γένους μας» υπογράμμισε.

Παράλληλα παρότρυνε τη νέα γενιά να επισκέπτεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Κωνσταντινούπολη καθώς, όπως είπε, έχει ξεχωριστή και συμβολική σημασία το γεγονός ότι «επί 17 αιώνες βρίσκεται εκεί η έδρα του πρώτου θρόνου της Ορθοδοξίας που ανήκει στο γένος μας».

Αποχωρώντας από το οχυρό Ρούπελ όπου νωρίς το πρωί τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες ήρωες, ο Πατριάρχης είπε: «είμαι πολύ χαρούμενος, συγκινημένος και εντυπωσιασμένος από την καλοσύνη του λαού, τις αμέτρητες περιποιήσεις και τις εκδηλώσεις τιμής που έγιναν από το Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο. Αφήνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου εδώ στο ηρωικό Ακριτοχώρι και το Ρούπελ και τα χωριά που επισκέφθηκα. Στέλνω τις ευχές μου και την αγάπη μου σε όλους τους κατοίκους και ευχαριστώ τον συνοδό μου Μητροπολίτη Μακάριο για όλα όσα ζήσαμε και περάσαμε αυτές τις μέρες. Δεν θυμάμαι να έχω παραμείνει τόσο πολύ καιρό σε άλλο μέρος της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι σας αγαπώ πιο πολύ από άλλους. Εύχομαι να μη ζηλέψουν» ανέφερε χαριτολογώντας και αποχωρώντας.
ΠΗΓΗ:http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11447:minuma-tous-ma&catid=277:oikoumeniko-patriarcheio&Itemid=762

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου